Hormonen en afvallen

58978354_407550700081137_3306780614945931264_n

🌿 Hormonen en afvallen 🌿

Waarom slagen veel mensen er niet in om af te vallen?
Ze volgen allerlei strenge diëten maar vallen toch nauwelijks af.
Hoe dat komt? Ze hebben de belangrijkste oorzaak van hun overgewicht over het hoofd gezien: een disbalans in hun hormonen. 
Onze hormoonhuishouding bepaalt namelijk in grote mate hoeveel vet ons lichaam opslaat en hoeveel vet we verbranden.
De hormonen die hierbij een cruciale rol spelen zijn:

 Insuline: Als je veel en vaak suiker- en koolhydraatrijke voeding eet en weinig beweegt heb je een doorlopend hoge insulineproductie in je lichaam. Dit kan ertoe leiden dat je stofwisseling wordt verstoord. Je lichaam krijgt dan steeds meer moeite om vet af te breken, en daardoor neemt je gewicht toe. Bij een langdurig te hoge insulineproductie kan je lichaam zelfs resistent worden voor insuline, wat betekent dat je lichaam er steeds meer van nodig heeft voor de spijsvertering. Dit leidt uiteindelijk tot diabetes type-2.

 Leptine: Dit hormoon reguleert het energieverbruik en hongergevoel en is een soort boodschapper die aan de hersenen doorgeeft of het vet moet verbranden of vet op moet slaan. Als je vaak diëten volgt of te weinig eet kan je aanmaak en gevoeligheid voor leptine worden aangetast. Hierdoor heb je vaker honger, onbedwingbare trek en een gebrek aan energie, en dit kan leiden tot gewichtstoename.

 Cortisol: Dit hormoon reguleert behalve de bloeddruk en de hartfunctie ook het gebruik van eiwitten, koolhydraten en vetten in het lichaam. Cortisol zorgt ervoor dat er energie kan worden gemaakt van vetcellen, die vervolgens door de spieren worden gebruikt. Een voortdurend te hoge cortisolproductie kan leiden tot bijnieruitputting en dit heeft een sterke gewichtstoename tot gevolg.

 Groeihormoon: Dit hormoon bevordert de aanmaak en het herstel van spieren. De extra spiermassa die dit tot gevolg heeft leidt tot een verhoogde vetverbranding.

 Testosteron: Veel mensen denken dat testosteron alleen belangrijk is voor mannen, maar ook voor vrouwen is een gezonde testosteronspiegel belangrijk, al ziet die er natuurlijk anders uit dan bij mannen. Testosteron stimuleert de spieropbouw en bevordert zo de vetverbranding .
Als je echt gewicht wil verliezen dat is het van groot belang dat je de hormoonhuishouding weer in balans brengt. Op die manier zorg je ervoor dat je minder hormonen in je lichaam hebt die vetopslag stimuleren en meer hormonen aanmaakt die je vetverbranding bevorderen.

🍏 Wil jij ook lekkerder in je vel en kleding zitten? Met normaal eten, zonder streng of ingewikkeld dieet? Met de juiste voeding brengen we je gewicht, hormonen en leeftijl in balans.
✉️ info@purityhealthandbeauty.nl
📞 06-50852667

Top