Gezonde snacks

Mandy-0301

In Nederland hebben we drie hoofdmaaltijden op een dag. Het ontbijt, de lunch en het avondeten. Alles wat je buiten deze maaltijden eet, zou je kunnen zien als snacken. Het is onvermijdelijk om elke dag 3 a 4 tussendoortjes te nemen. Op gezonde snacks wil ik je inspiratie geven om dit zo gezond mogelijk te doen:

– Noten (walnoten, pecannoten, amandelen): zitten vol goede vetten, mineralen, antioxidanten, zink, magnesium en calcium

– Notenreep: zonder toegevoegde suikers, stropen, transvetten en synthetische hulpstoffen. Kijk goed op de verpakking en neem bij voorkeur een “puur natuur” biologische mueslireep van hele granen, noten, pitten, zaden en rozijnen

– Halve avocado met pijnboompitten: Kalium, Foliumzuur en vitamine-b

– Olijven

– Fruit (2-3 stuks per dag)

– Dadels: bestaan voor 8% uit vezels. De vitamines A, B en C zijn aanwezig, maar ook calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer – Gedroogd fruit (zonder suiker!)

– Worteltjes

– Rijstwafel

– Komkommer

– Gekookt ei

– Blokje pure chocolade (>75% cacao)

– Hummus, met toastje (bijvoorbeeld:”wasa delicate thin crisp”)

– Volkoren Knäckebröd

– Zelf gemaakte soepjes: bijvoorbeeld groentesoep, gemaakt met o.a. wortels, tomaten, paprika, doperwten en aardappeltjes.

Top